radyo ekseN ne çalıyor chrome eklentisi
ekle 
 sürüm
 version
 radio ekseN now playing chrome extension
add 
 2.12

about

Google Chrome, Google tarafından geliştirilen, açık kaynak kodlu bir ağ tarayıcısıdır. Adını çizgesel (grafiksel) kullanıcı ara yüzünden almaktadır.
Microsoft Windows için geliştirilen beta sürümü 2008 yılında, 43 farklı dilde kullanıma sunulmuştur. Daha sonra Mac OS X ve Linux sürümleri de geliştirilmiştir.

Kullanıcı arayüzü temel olarak geri, ileri, yenile, yer imi, git ve iptal opsiyonlarını içerir. Bu opsiyonlar Safari ile benzerdir. Ayarların lokasyonu ise Internet Explorer 7/8 ile benzeşmektedir. Pencereyi küçültme, genişme ve kapatma butonlarında ise Windows Vista temel alınmıştır.

Pencere en geniş olarak açılmadan,askı çubuğu unvan çubuğu standart pencerelerin altında doğrudan görünür.Tam ekrana alındığında,başlık çubuğu yok olur ve sekme çubuğu yerine ekranın en üst kısmı gösterilir.Internet Explorer ya da Mozilla Firefox gibi tam ekran modunda işletim sistemi arayüzünü tamamen saklayan tarayıcıların aksine, Chrome sadece normal bir Windows uygulaması gibi tam ekrana alınabilir. Ek olarak, Windows görev yöneticisi, sistem tepsisi ve başlangıç menüsü bağlantıları "her zaman gizle" ayarına rağmen hala yer alır.

Tab sekmeleri Chrome kullanıcı arayüzünün öncelikli bileşenidir ve pencerenin altında kontrol edilmektense, üstüne yerleştirilmiştir (Opera gibi). Bu ayrıntı, varolan windows tabanlı ve tab uygulaması içeren pek çok görüntüleyiciye zıttır. Sekmeler şeffaf biçimde pencerenin istenilen yerine, sürükleme yoluyla aktarılabilmektedir. Her sekmenin, omnibox (URL box) dahil kendine ait kontrolu bulunmaktadır.
Varsayılan olarak, diğer browserlarda olan ve ekranın altında yer alan durum çubuğunun aksine, durum çubuğu görüntülenmemektedir. Fakat, kursör bağlantının üzerine geldiğinde, bağlantının adresi ekranın sol alt köşesinde görüntülenir.

Radyo Eksen, 2000'li yılların baçında yayın hayatına başladı. Radyo 2019 kapanmasıyla ilk radyo'yu başlamıştır.

“Az konuşma çok müzik” felsefesini ilke edinen Radyo Eksen İstanbul’da 96.2 frekansından yayın yapıyor ve internetten www.radioeksen.com adresinden dinlenebiliyor.

Radyo Eksen’in yayın anlayışının temelinde modern hayatın modern müziğe yansıması yer alıyor. Radyo Eksen rock müzik temelinde geniş bir yelpazede yayınlarını sürdürüyor.

Çalınan başlıca müzik türleri:Rock, Indie, Alternative, Indie Rock, British, Alternative Rock, Britpop, Classic Rock, 80s, Singer-Songwriter, New Wave, Folk, Post-Punk, Female Vocalists, Indie Pop, Punk, 90s, 60s, Hard Rock, Grunge, Glam Rock, Blues, Electronic, American, Funk, Punk Rock, Funk Rock, Canadian, 70s, Experimental.

last fm Last.fm 2002 yılında İngiltere'de kurulan bir Web 2.0 internet sitesi ve sistemidir. Kullanıcılar çeşitli yöntemle Audioscrobbler eklentisini kullanarak dinledikleri şarkı bilgilerini sistem üzerine kaydederler. Bu sistem, dinledikleri şarkılar ve şarkıcılardan yola çıkarak her kullanıcının müzik zevkine uygun detaylı bir profil oluşturur ve kullanıcı profili sayfasında yayımlar. Kullanıcılarının profillerine uygun şarkı, sanatçı, albüm, internet radyosu ve etkinlikler hakkında öneriler üretilir. İnternet radyosu hizmeti İngiltere, ABD ve Almanya dışında yaşayan kullanıcılar için aylık ödemeli abonelik gerektirir. Kullanıcılar benzer müzik zevklerine sahip diğer kullanıcıları bulabilir. Site; Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Polonyaca, Portekizce, İsveççe, Rusça, Türkçe ve Basitleştirilmiş Çince dillerinde kullanılabilir.

Audioscrobbler birçok medya yürütücü cihazlarda (1by1, AlbumPlayer, Amarok, aTunes, Audacious, Banshee, Billy, BMPx, Clementine, cmus, Cog, EMMS (Emacs Multimedia System), Exaile, Ezmo, Google Chrome, Grooveshark, Guayadeque, Helium Music Manager, iScrob , Herrie, Listen, LobsterTunes, MediaMaster, MediaPortal, MOG, MP3Toys, MusicIP Mixer, Pocket Tunes, Rdio, Sansa San Clip+, Songbird, Spotify, Subsonic, Vagalume, Vibe Streamer, VLC media player, Vox, VUPlayer, WiMP, Xbox 360, XBMC Media Center, YamiPod ) ve birçok medya yürütücü uygulamada (AmigaAMP, Audiosurf, Banshee, Beep Media Player, Beat Hazard, DeaDBeeF, foobar2000, DivX Connected, gmusicbrowser, iTunes, iPod touch, iPhone, LAUNCHcast, J. River Media Center, MediaMonkey, Muine, MPD, musikCube, MXPlay, Napster Web Radio, Noatun, Pandora, Pithos, Pocket Player, Rhapsody, Rhythmbox, Slacker, Quintessential Player/QCD, Quod Libet, RealPlayer, SlimServer, Songbird, Turba, Winamp, Windows Media Player, XMMS, XMMS2, XMPlay, Yahoo Music Engine ) kullanılabiliyor.

radio ekseN now playingradyo ekseN ne çalıyor (radio ekseN now playing), gönüllü olarak geliştirilmiş bir Google Chrome eklentisidir. Bir kuruma ait değildir. Kullanımı karşılığında ücret ödenmez, bedavadır. Kayıt olmak veya üyelik gerektirmez. Radyo Eksen'de çalınmakta olan şarkı ismini resmi sayfasından alarak öğrenmenizi sağlar.

google chrome
radio eksen
 Radyo
 Eksen 
radio ekseN now playing
 radyo ekseN
 ne çalıyor
last fm
 last.fm 


Last.fm hizmetlerinden yararlanılarak çalınan sanatçı ve şarkı istatistikleri radio_ekseN hesabı üzerinden tutulur.

Çalan şarkı istenildiğinde ve/veya çalan şarkı değiştiğinde otomatik olarak görülebilir. Çalan şarkı bilgisi Google Chrome'a özgü eklenti simgesi üzerinde açılan pencere, masaüzerinde açılan pencerede ve gezinti yapılan internet sayfasının içine gömülme olmak üzere üç farklı biçimde görülebilir. Yazı biçimi kişiselleştirilebilir. Eklenti sayesinde Radyo Eksen'in canlı yayını dinlenebilir.

2 yorum:

  1. hello, very good article. thank you so much. I like your site very much. I follow your articles.my name imle I am waiting for your further articles. good work.

    YanıtlaSil